Historie

In de regio Waterland waren er al verschillende generaties “Prijs” geweest die in de handel zaten. Jan Prijs begon in 1918 met de handel in hooi en stro in Broek in Waterland. Na verloop van tijd werd het bedrijf verdeeld onder de 2 zoons, Jaap en Piet Prijs.

Het bedrijf van Jaap Prijs werd in 1940 gevestigd op Zuideinde 20, dezelfde locatie zoals dat nu nog steeds het geval is. Hij ging verder met de verkoop van hooi en stro en schafte een vrachtwagen aan om dit te vervoeren. Jaap en zijn enige zoon Jan werkte samen in het bedrijf en Jan nam eind jaren 70 het bedrijf over.

 
 

In de jaren 80 kwam er een tweede vrachtwagen en verschoof de aard van het werk: Meer transport en minder “handel”. Deze tweede truck was voorzien van het toen revolutionaire systeem van afzetcontainer bakken. Het bleek een schot in de roos, het werk werd minder lichamelijk belastend en er konden vele uren meer gewerkt worden. In ’93 kwam de derde auto voorzien van hetzelfde systeem. Inmiddels werd er veel transport voor derden gedaan, zowel nationaal als internationaal.

 
 
Vanaf medio ’90 tot nu is het bedrijf gegroeid, bovendien heeft de 4e generatie ervoor gezorgd dat het weer een “Prijs & Zn” bedrijf is geworden.